Veel gestelde vragen

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen en antwoorden. Misschien staat jouw vraag er ook wel tussen.

1. Wat is er vanaf 1 januari 2024 aan het Kindpakket veranderd?

Het Kindpakket gaat uitgevoerd worden door Stichting Leergeld Zutphen. Er wordt geen geld gestort op particuliere rekeningen. (Bijna) alles gaat in natura. Leergeld werkt met cheques en vouchers en betaalt rekeneningen voor bijvoorbeeld sportverenigingen rechtstreeks aan de sportvereniging. De bedragen die golden bij de 'oude' regeling blijven gelijk, nl. 175 euro voor 'spullen' en 325 euro voor activiteiten (school,  sport, dans, cultuur, creativiteit en welzijn).

2. wanneer kom ik in aanmerking voor het Kindpakket?

Als je een bijstandsuitkering hebt, altijd. Wij hanteren een maximum van 130% van het bijstandsniveau. dat is voor 2023 voor een alleenstaande een bedrag van 1554 euro en voor een gezin een bedrag van 2220 euro. Ook als u meer verdient maar schulden heeft, kunt u een aanvraag indienen. We beoordelen dan of je toch in aanmerking kan komen.

3. Heb ik ook nog recht op de meedoenregeling?

Als je inkomen niet boven de 120% van het bijstandsniveau zit (alleenstaande 1434 en gezin 2049 euro) kun je dit bij de gemeente aanvragen. Leergeld voert deze regeling niet uit.

4. Hoe en waar moet ik een aanvraag voor het Kindpakket indienen?

Dat kan via de site van Leergeld Zutphen(druk hier) , bij de gemeente (kindpakket), bij de balie aan ons kantoor op de Henri Dunantweg 1 of per email op info@leergeldzutphen.nl. Alle aanvragen, waar ook vandaan, komen bij Leergeld Zutphen ter beoordeling.

5. Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor zwemles?

Alle aanvragen voor diplomazwemmen lopen net als eerder het geval was, via Leergeld. Bij goedkeuring wordt er een cheque verstuurd waarmee je je kind kunt aanmelden bij het zwembad. We werken met 2 zwembaden samen, namelijk De IJsselslag en De Zwemacademie. Leergeld vergoedt de lessen aan de zwemschool. Belangrijk: de kosten van de zwemlessen komen niet ten laste van het tegoed van het Kindpakket.

6. Wat voor documenten moet ik aanleveren?

Als je een bijstandsuitkering hebt, hoef je geen inkomensgegevens mee te sturen. Wel nota's als deze betaald moeten worden. Als je geen bijstandsuitkering hebt, maar een andere uitkering (bv UWV) of je hebt een inkomen uit werk, dan moet je hiervan de bewijsstukken meesturen. bijvoorbeeld een kopie van je loonstrook of uitkeringsoverzicht.

7. Kunnen we ook een persoonlijke uitleg krijgen of een aanvraagformulier op het kantoor inleveren?

Je kunt bij de balie van ons kantoor in het gebouw van 'Gelre werkt' aan de Henri Dunantweg 1 uitleg krijgen en zaken inleveren bij een baliewerker van 'Gelre werkt'. Hier vind je ook de aanvraagformulieren voor de Meedoenregeling. Als je toch iemand van Leergeld wil spreken, kun je hiervoor een afspraak maken. We hebben de woensdagochtend hiervoor vrij gemaakt. Een afspraak maak je door een bericht te sturen naar info@leergeldzutphen.nl.

8. Zijn jullie nog wel telefonisch bereikbaar?

Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn we van 9.00-13.00 uur bereikbaar op nummer: 0575-514675. of 06-23206278In de schoolvakanties is het kantoor doorgaans dicht.