Veelgestelde vragen

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Heb je alles van de website gelezen? Dan hebben wij waarschijnlijk de meeste vragen al beantwoord. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen nog een keer bij elkaar gezet. 

Wat moet ik de contactpersoon van Stichting Leergeld Zutphen laten zien als die langskomt?

Als er na het telefoongesprek onduidelijkheid is over je inkomen:

  • Jouw laatste loonstrook of uitkeringsoverzicht (ook van je partner)
  • Het afschrift van jouw bankrekening
  • Persoonsgegevens

Verder wordt er gevraagd naar schulden, afbetalingsregelingen, alimentatie en inkomensgegevens van andere inwonende volwassenen.

Krijg ik geld van Het Kindloket?

Het Kindloket betaalt rechtstreeks aan de vereniging, winkel of school. Soms krijg je een tegoedbon of voucher waarmee je jouw aanvraag kunt ‘betalen’. Als het om een betaling gaat die buiten Zutphen wordt gedaan, kan afgesproken worden dat we de uitgave aan je terugbetalen. 

Hoe voorkomt Leergeld dat mijn omgeving weet dat ik hulp krijg?

Wij begrijpen dat je niet met jouw situatie te koop wilt lopen. We gaan zorgvuldig om met jouw privacy. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken.

Wie moet de aanvraag bij Het Kindloket doen, mijn ex-man/vrouw of ik?

Diegene die de kinderbijslag ontvangt kan de intake aanvragen. Dit is ook degene bij wie het kind staat ingeschreven bij de gemeente.

Kan ik niet zelf een fiets ergens aanschaffen en dat ik dan geld van jullie terugkrijg?

Nee, wij hebben een regeling getroffen met meerdere fietsenwinkels, waar een (tweedehands) fiets kan worden aangeschaft. Dat geldt ook voor andere goederen die wij toezeggen.

Mijn kind heeft de middelbare school afgerond en begint aan een vervolgopleiding. Vergoedt Het Kindloket de kosten?

In eerste instantie verwijzen we door naar de potjes die hiervoor beschikbaar zijn. Zo is er een MBO-fonds waarvoor je via Leergeld een inkomenscheck kunt doen. Als wij die inkomensverklaring kunnen afgeven, kan het MBO-fonds je helpen. Mocht er dan nog een tekort optreden, dan kan de medewerker van Leergeld misschien toch verder hulp bieden. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op!