Esmee heeft veel meer zelfvertrouwen!

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Rob en Anita Wolters hebben een klein sieradenwinkeltje in de binnenstad. De coronajaren hebben er flink ingehakt, al hun spaargeld is gebruikt om de huur te kunnen blijven betalen, terwijl er nauwelijks inkomsten zijn geweest. Gelukkig heeft de overheid hen wel financieel ondersteund, maar deze lening moet wel worden terugbetaald. De winkel draait weer, maar de inkomsten zijn nog steeds matig en de terugbetaling van de lening hangt als een molensteen om hen heen. Het gezin moet al maanden rondkomen met inkomen van nog geen duizend euro.

Rob en Anita hebben één dochtertje, Esmee, nu 8 jaar. Jammer genoeg ontwikkelt Esmee zich net even anders. Zij is wat angstig en trekt zich snel terug. Ze is onzeker en ook niet weerbaar genoeg. een paar maanden geleden is ze met een vriendinnetje van school, Jolien, mee geweest naar de Scouting. Omdat het vriendinnetje zo enthousiast vertelde over haar belevenissen bij de Scouting, wilde Esmee ook wel eens die avonturen meebeleven. Een groot succes. Esmee wordt er zelfbewuster, zelfstandiger en flinker van. Een heel verschil met een half jaar geleden.

Maar de kosten voor het lidmaatschap van de Scouting was wel een behoorlijke hobbel. Eigenlijk was er geen geld voor. Toen de moeder van Jolien merkte dat de contributie een probleem was, heeft ze Rob en Anita op het spoor gezet van Leergeld. Om het geluk van hun kind hebben ze de knoop doorgehakt en een aanvraag gedaan. En met succes. Esmee ziet op zaterdagavond al weer uit naar volgende week zaterdag, haar Scoutingdag.

En oh ja, nog iets. De medewerker van Leergeld is bij de familie thuis geweest en gekeken of er nog meer nodig is voor Esmee. Heeft ze ook nog een voucher gekregen voor het kopen van een goede gebruikte fiets. Kan ze zelf naar de Scouting rijden. Geweldig toch?