Aanvragen rondom school & ontwikkeling

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

0-4 jaar. Veel ouders vinden het van belang dat hun peuter al vroeg leert samenspelen met andere kinderen. Of de creatieve en musische talenten ontwikkelen. Zo kennen we bijvoorbeeld kleutergym of muziek voor peuters en kleuters. Al dit soort ontwikkelingsactiviteiten zijn belangrijk voor kleine kinderen, maar kosten ook geld. Wanneer jij graag jouw kind wilt activeren en helpen ontwikkelen, maar de kosten niet kan betalen, kan je een aanvraag doen.

óf

4-18 jaar. Heb jij voor jouw kind schoolspullen nodig, zoals pennen, agenda, etui, schriften. Doe een aanvraag. Voor VO en MBO is de aanvraag van een  laptop, rekenmachine, gereedschappen, speciale kleding en schoeisel ook mogelijk. In overleg met jou en je school komen we tot een oplossing. Voor deze aanvragen druk je op de paarse knop rechtsonder op deze pagina. Vul het aanvraagformulier in en wij gaan snel voor jou aan de slag.

óf

4-18 jaar. Heb je een betaalverzoek van de school ontvangen voor de ouderbijdrage, een schoolreis/excursie of andere activiteiten, maar je kunt het geld eigenlijk niet missen?  Ga dan eerst met de schoolleiding praten. Waarschijnlijk zal de school proberen een regeling met je te treffen. Is een regeling niet mogelijk, dan kan Stichting Leergeld Zutphen je meestal helpen. Een aanvraag doen bij ons? Dat kan met de paarse knop, rechtsonder op deze pagina. Vul het aanvraagformulier in en wij contact met je op.

Voor ondersteuning rondom tussen- en naschoolse opvang kan je ook een aanvraag indienen.

18-21 jaar. Moet je bijzondere kosten maken voor jouw school of opleiding, dan ga je eerst binnen jouw school of opleiding op zoek naar mogelijke 'potjes'. Denk ook aan overheidsvoorzieningen. Vraag jouw mentor naar de mogelijkheden. Lost dit niets op?  Doe dan een aanvraag. Druk op de knop rechtsonder op deze pagina. Vul het aanvraagformulier in en leg uit wat je aanvraagt en wat je zelf al hebt gedaan binnen de school of opleiding.

Vanaf voortgezet onderwijs (VO) een laptop. Wanneer je naar het VO gaat, is een laptop of tablet een onmisbaar apparaat. Vaak wordt lesstof via de laptop aangeboden. Zonder laptop kun je niet meedoen binnen het VO. Er zijn scholen die een mogelijkheid bieden om een lening af te sluiten, maar dat kost natuurlijk altijd extra euro's. Dat hoeft niet. In veel gevallen kan Leergeld Zutphen helpen en kun je via ons een laptop of tablet krijgen. Laat je informeren en bel naar Leergeld Zutphen 0575-514675.